Tot mai mulți candidați la admitere în universități sunt interesați de IT

Tot mai mulți candidați la admitere în universități sunt interesați de IT. A confirmat-o și campania curentă de admitere, desfășurată în perioada 24-31 iulie.

Secretarul responsabil al Comisiei de Admitere a Universității Tehnice a Moldovei, Mircea Bernic, spune în acest an studenții au fost interesați de specialitățile din domeniul IT, arhitectură și tehnologia alimentară. „Tendința spre profesiile din IT cu fiecare an e tot mai mare. Dacă acum 5 ani în urmă erau foarte populare specialitățile din domeniul construcțiilor, acum au scăzut solicitările pentru această specialitate, iar domeniul transporturilor se menține constant”, a spus Mircea Bernic, citat de IPN. La UTM, în acest an s-au depus în jur de 2400 de cereri. Locurile la buget au fost acoperite în totalitate, nu însă și cele la contract, din acest motiv e foarte probabil că se va organiza și turul doi de admitere. Rezultatele vor fi anunțate pe 5 august.

Și la Universitatea de Stat din Moldova specialitățile din domeniul tehnologiilor informaționale devin tot mai solicitate, alături de facultatea de drept, științe economice, jurnalism și limbi străine. Otilia Dandara, prorector pentru activitatea didactică, a declarat pentru IPN că, în schimb, a scăzut interesul tinerilor pentru științele educației și domeniile exacte. În acest an, la USM s-au depus circa 3 mii de cereri din partea tinerilor. Și aici actele în original se depun până la 4 august inclusiv, rezultatele finale, care vor stabili un tablou mai clar în ceea ce privește acoperirea locurilor la buget și contract, vor fi disponibile pe 7 august.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” la concursul de admitere s-au înscris 950 de candidați, dintre care pentru specialitatea Medicină generală au optat cei mai mulți absolvenți, aproximativ 750. La Stomatologie aspiră aproximativ 130 de candidații, urmează Farmacia cu puțin peste 50 de candidați. La Optometrie, o specializare nouă,  și-au depus actele 16 tineri. Diana Uncuța, secretar responsabil al Comisiei de Admitere la USMF „Nicolae Testemiţanu” spune că rezultatele vor fi anunțate până pe data de 9 august. Actele în original pot fi depuse de astăzi, 3 august, până pe 7 august inclusiv.

  • mircea bernic despre cele mai solicitate facurtati.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.