Toate secțiile de votare au fost închise la ora 21.00, CEC

Toate cele 1442 de secții de votare, deschise pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, au fost închise la ora 21.00. Scrutinul a fost liniștit, fără incidente majore de natură să influențeze rezultatele alegerilor. Învingători vor fi declarați candidații care au acumulat cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care s-au prezentat la urne. Declarațiile au fost făcute de către președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, într-o conferință de presă, transmite IPN.

În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Potrivit lui Dorin Cimil, pe parcursul zilei, CEC a fost informată de către Inspectoratul General al Poliției despre înregistrarea a 88 de încălcări sau incidente, iar 28 dintre ele țin de agitația electorală în preajma secțiilor de votare. De asemenea, au fost fixate 13 cazuri de transportare organizată a alegătorilor, precum și 11 cazuri de bănuială de corupere a alegătorilor. Printre încălcări se mai numără împiedicarea exercitării dreptului la vot, injurii, huliganism, fotografierea buletinului de vot, o tentitavă de scotare a buletinului de vot din secție. Toate cazurile sunt examinate de IGP.

Dorin Cimil a mai spus că CEC a recepționat o plângere din partea unui concurent electoral, iar ca urmare a fost sesizată Procuratura ca să investigheze cele invocate.

Rezultatele preliminare ale turului doi de alegeri pot fi vizualizate pe pagina Comisiei Electorale Centrale. Totodată, luni, 4 noiembrie, începând cu ora 15.00, Comisia va prezenta rezultatele preliminare ale turului doi al alegerilor locale generale.

La turul doi al alegerilor locale generale au participat 40,34% din alegătorii înscriși pe liste.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE