Toate secțiile de votare au fost deschise

Toate cele 1442 de secții de votare, dintre care 307 în municipiul Chișinău, organizate pentru turul al doilea al alegerilor locale generale, au fost deschise către ora 07.00. La două secții de votare din capitală au fost înregistrate incidente, însă acestea au fost remediate, iar procesul electoral se desfășoară în regim normal, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale, a declarat că primul incident s-a înregistrat la secția de votare numărul 253 din sectorul Ciocana, unde a fost deconectat curentul electric din cauza unor lucrări de reparație din zonă. Iar la secția de votare nr. 113 a fost dificilă deschiderea safeului unde se păstrau calculatoarele. Potrivit șefului CEC, problemele au fost înlăturate, iar procesul electoral decurge în regim normal.

Dorin Cimil a menționat că pe listele electorale pentru turul doi sunt înregistrați peste 1,6 milioane de cetățeni cu drept de vot. Totodată, pentru cele 384 de mandate de primar luptă 768 de candidați. Se consideră învingător, candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul de alegători care se prezintă la urnele de vot

Informațiile cu privire la mersul votării, urmează să fie prezentate la ora 13.00. Totodată, la ora 22.00, CEC va prezenta date preliminare cu privire la rezultatele alegerilor.

Pentru al doilea tur al alegerilor locale generale au fost tipărite 1 696 644 buletine de vot, dintre care 1 289 076 în limba română și 407 568 în limba rusă. Pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău au fost tipărite 635 921 de buletine de vot.

Secțiile de votare sunt deschise până la 21.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.