Toată informația despre alegeri poate fi accesată pe pagina alegeri.md

Toate informațiile care au legătură cu alegerile din 20 octombrie pot fi accesate pe pagina alegeri.md. „Avem o prezentare generală și, mai jos, avem contextul preelectoral. Acest context, în care am avut dualitate a puterii de cel puțin o săptămână, poate avea impact asupra alegerilor locale, pentru că PDM consideră că dosarul deschis de Procuratura generală în ce privește așa-zisa uzurpare a puterii în stat este o presiune asupra formațiunii”, a declarat, într-o  conferință de presă la IPN, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă  ADEPT, Igor Boțan.

Un compartiment al paginii web este cel al cadrului juridic de organizare a alegerilor. „La 15 august a fost modificat Codul Electoral. Menționez acest lucru pentru că, pe 20 octombrie, odată cu alegerile generale locale, se desfășoară și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții electorale”, a spus Igor Boțan. Directorul executiv ADEPT a precizat că modificările din legislația electorală se referă în linii mari la finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, dar și la implementarea egalității de gen în alegeri.

Un alt compartiment este cel al concurenților electorali și al partidelor politice. „Din cele 46 de formațiuni care au dreptul să participe la alegeri, în campania pentru alegerile locale generale s-au înscris 23 de formațiuni”, a precizat Igor Boțan.

Directorul ADEPT a menționat că un alt compartiment este cel al fluxului mijloacelor bănești în timpul campaniei electorale. „Campion la cheltuieli este „Partidul Nostru”, campion la venituri este PSRM. Blocul ACUM este în limitele posibilităților financiare de la alegerile parlamentare. PDM are venituri de 300 000 de lei în această campanie și cheltuieli de 200 000 de lei”, a spus Igor Boțan.

Un compartiment special al paginii este cel dedicat sondajelor de opinie. „Noi am adunat toate sondajele de opinie care le considerăm credibile cu datele referitoare la suportul cetățenilor pentru partidele politice”, a precizat Igor Boțan.

  • Igor Botan despre compartimentul dedicat sondajelor de opinie de pe pagina web alegeri
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.