Tiraspolul interzice trecerea frontierei spre Ucraina pentru automobilele cu numere moldovenești

Tiraspolul interzice, începând cu 24 ianuarie, trecerea frontierei Transnistriei cu Ucraina pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetățeni rezidenți permanent în Moldova și care dețin permis de conducere al Republicii Moldova. O informație în acest sens a fost plasată pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe de facto din Transnistria, transmite IPN.

Potrivit informației, măsura va fi valabilă până la înlăturarea restricțiilor impuse de partea Moldovei cu privire la vehiculele transnistrene. Ministerul transnistrean susține că un demers oficial privind acest subiect a fost transmis reprezentantului privind chestiunile politice din partea Republicii Moldova și participanților internaționali în formatul „5 + 2”.

Poliția de Frontieră a sistat, începând cu data de 10 ianuarie curent, aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Astfel, conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.