Tiraspolul anunță despre eliberarea a 2 din cele 4 persoane reținute pe 7 octombrie

Tiraspolul anunță despre eliberarea a două din cele patru persoane reținute pe 7 octombrie pentru „comiterea unei serii de infracțiuni” pe teritoriul transnistrean. Ministerul de externe, de facto, de la Tiraspol scrie într-un comunicat de presă că unele forțe politice de la Chișinău au încercat să speculeze situația în scopuri electorale. „După cum este bine știut, Transnistria are o poziție de neimplicare în procesele politice interne ale statului vecin”, se spune în comunicatul ministerului transnistrean de externe, citat de IPN.

„Astăzi a avut loc o convorbire telefonică a președinților Republicii Moldovenești Nistrene și Republicii Moldova, în cadrul căreia interlocutorii au confirmat aderarea reciprocă la principiile dialogului constructiv și al umanității. Răspunzând rugăminților părții moldovenești, organele de drept ale Transnistriei s-au abținut de la aplicarea măsurilor preventive sub formă de arest la adresa reprezentanților structurilor de forță ale Moldovei, aceștia fiind eliberați de sub strajă”, se mai spune în comunicat.

Persoanele eliberate sunt Andrei Amarfi și Adrian Glijin.

În urma sechestrării acestora, în data de 7 octombrie, din orașul Camenca, Procuratura Generală a inițiat un dosar penal „pe faptul răpirii unei persoane” și „uzurpare de calități oficiale” de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei rmn. Dosarul a fost transmis în gestiunea PPCOCS.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.