Tinerii din Moldova vor avea acces la burse de studii în cadrul universităților din Ungaria

Guvernul Ungariei oferă 40 de burse destinate tinerilor din Moldova pentru a-și continua studiile în universitățile maghiare. În acest sens a fost semnat Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în cadrul Programului Stipendium Hungaricum pentru anii 2023 – 2025 între ministrul de externe al Moldovei, Nicu Popescu, și omologul său din Ungaria, Péter Szijjártó, transmite IPN.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Budapesta, bursele sunt repartizate pentru diferite cicluri de studii: 25 pentru studii de licență, l0 pentru studii de masterat și 5 pentru studii de doctorat. Programul de burse contribuie la pregătirea specialiștilor calificați care la revenire în țară vor aduce noi inovații pentru economia țării, contribuind la o societate bazată pe cunoaștere.

„Sunt recunoscător pentru investițiile aceștia în generația viitoare și pentru stabilire de legături strânse prin toată Europa”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu, ministru de externe.

Bursa Stipendium Hungaricum se bazează pe acorduri educaționale bilaterale între Ungaria și guvernele țărilor trimițătoare și este deja disponibil pe cinci continente în aproape 90 de țări și teritorii, atrăgând peste 5000 de studenți internaționali în fiecare an. Solicitanților li se oferă peste 600 de programe de studii complete, care acoperă toate domeniile de învățământ superior la toate nivelurile de diplomă, inclusiv programe cu fracțiune de normă și programe de doctorat.

Studenții interesați sunt invitați să acceseze site-ul programului. Termenul limită pentru depunerea cererii complete este 16 ianuarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.