Tinerii de la 16 ani pot face o călătorie pe „Drumul banilor”

Tinerii de la 16 ani care doresc să se integreze în lumea modernă a sistemului financiar pot participa în perioada 29-30 octombrie, la evenimentul cu genericul: „Drumul banilor”, cu prilejul Zilei Internaționale a Economisirii. Acesta este organizat de Banca Națională a Moldovei (BNM) în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al BNM, anul acesta, participanții vor purcede la o călătorie virtuală în care vor afla multe lucruri despre „drumul banilor” spre economia reală, instrumentele de plată fără numerar și curiozități despre utilizarea acestora în Republica Moldova și peste hotare. De asemenea, vor cunoaște cum ajung banii în circulație și care sunt elementele de siguranță ale monedei naționale. Tinerii, împreună cu organizatorii evenimentului, vor reflecta asupra sistemului financiar național și vor discuta despre ceea ce reprezintă instrumentele de economisire și cele de creditare.

Participanții își vor putea recapitula cunoștințele, întrucât sesiunile prevăzute pentru cele două zile se vor finaliza cu un concurs de evaluare, iar câștigătorii vor fi premiați cu seturi de monetărie.

Doritorii de a se înscrie la aceste activități de educație financiară pot transmite cererile de participare completând un formular până miercuri, 28 octombrie 2020, ora 18:00. Acesta poate fi accesat la adresa: https://bit.ly/3lGW5X3.

„Dă sens banilor” este un proiect de educație financiară, lansat în luna martie 2019 de către Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.