Termenul de aplicare la concursul de design pentru monedele jubiliare și comemorative a fost extins

Termenul desfășurării concursului de design pentru monedele jubiliare și comemorative a fost extins. Persoanele interesate au posibilitatea să depună proiectele până la 5 iunie, ora 14.00, transmite IPN.

Banca Națională încurajează toți cetățenii care au atins vârsta de 18 ani, precum și persoanele juridice să își exprime viziunea grafică asupra viitoarelor monede. Numărul de desene prezentate de un participant pentru o tematică nu este limitat. Participanții sunt obligați să respecte drepturile de autor și cele conexe. Prin participare, autorul designului își exprimă acordul cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cerințele privind  designul monedelor, condițiile de examinare și evaluare, modul de remunerare sunt precizate în Procedura de elaborare a designului pentru monedele jubiliare și comemorative, anul 2023.

Monedele comemorative au valoare numismatică şi pot fi folosite ca mijloc de plată. Prima monedă comemorativă a fost emisă de Banca Naţională a Moldovei în 1996, la cinci ani de la Proclamarea Independentei Republicii Moldova. Prima serie de monede a fost dedicată mănăstirilor Moldovei. Lansată în anul 2000, seria este compusă din 20 de monede de argint care ilustrează locașurile sfinte din Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.