Termenul de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina va fi prelungit

Termenul de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina va fi prelungit pentru încă un an, până pe 1 martie 2025. Va fi prelungit automat și documentul de identitate a beneficiarului de protecție temporară. Hotărârea a fost luată astăzi de Guvern pentru a oferi stabilitate și siguranță ucrainenilor care s-au refugiat în Moldova, transmite IPN.

Persoanele în regim de protecție temporară au dreptul de a munci pe teritoriul Republicii Moldova fără să fie nevoie de obținerea dreptului de ședere provizorie în scop de muncă, cu condiția înregistrării la subdiviziunea teritorială a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă în a cărei rază își au reședința.

Cererea de acordare a protecției temporare poate fi depusă până la 1 martie 2024 de către cei aflați în țară, dar și de către persoanele care vor sosi în Republica Moldova după această dată, până la 1 martie 2025.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 116 mii de persoane strămutate din Ucraina. Aproape 39 de mii au fost preînregistrate pentru obținerea protecției temporare, iar peste 30 de mii de persoane au obținut, deja, documente de identitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.