Terenurile și obiectele nefolosite din preajma rețelei de cale ferată trebuie valorificate, experți

Toate terenurile și obiectele din preajma rețelei de cale ferată din Chișinău, care în prezent nu sunt folosite, trebuie să fie valorificate. Totodată, o parte din clădirile neutilizate trebuie să fie transformate în centre comerciale sau oficii. Cu aceste recomandări au venit unii experți care au participat la o ședință cu primarul capitalei, Ion Ceban. În cadrul ședinței s-a discutat proiectul Strategiei de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a municipiului Chișinău. Documentul a fost deja supus consultărilor publice cu specialiștii, iar în luna mai urmează să fie consultat și cu societatea civilă, transmite IPN.

„Sarcina noastră principală ține de politica urbană, care constă în a dezvolta municipiul ca pe o structură policentrică, cu consolidarea potențialului tuturor sectoarelor și suburbiilor municipiului, astfel încât acestea să facă față provocărilor și oportunităților creșterii economice. Ne dorim ca acest proiect de Strategie să includă cele mai bune idei și viziuni inovatoare propuse de specialiști, localnici și oameni de afaceri, în cadrul consultărilor publice, pentru ca ulterior acestea să contribuie la transformarea Chișinăului într-un oraș plăcut, competitiv și prietenos cu mediul înconjurător”, a declarat edilul.

Experții care au participat la ședință s-au pronunțat pe marginea principalelor compartimente ale proiectului, în special pe analiza situației demografice din municipiu. Totodată, reprezentanții Institutului de Ecologie și Geografie au vorbit despre componenta mediului în capitală și au venit cu unele soluții pentru gestionarea corectă a deșeurilor urbane.

Toți experții prezenți la întrunire au anunțat că vor analiza repetat documentul Strategiei și vor veni cu propuneri și sugestii în scris către primărie până în data de 8 aprilie, pentru a completa și îmbunătăți proiectul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.