Temperaturi scăzute pe tot teritoriul țării, recomandări INSP

Pentru o deplasare sigură în condiții de iarnă, Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă șoferilor înainte de plecare să curețe corespunzător autoturismul în cazul în care acesta este înghețat. Mașina trebuie echipată cu anvelope de iarnă, lanțuri și material antiderapant. Recomandările vin în contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță începând de astăzi, 16 ianuarie, temperaturi scăzute pe tot teritoriul țării, transmite IPN.

Totodată, INSP îndeamnă conducătorii auto să verifice farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului, lichidului de parbriz și instalația de încălzire. De asemenea, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și a oglinzilor. Șoferii mai sunt îndemnați să nu bruscheze comenzile autoturismului sau să efectueze depășiri riscante, pentru că ar putea derapa.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare Cod galben de răcire bruscă a vremii, pe întreg teritoriul Republicii Moldova până pe 19 ianuarie. Temperaturile vor ajunge până la -15 grade Celsius.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.