Televiziunile regionale vor organiza dezbateri electorale.

Fundaţia Soros-Moldova în colaborare cu Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare

Internationala (Asdi)

 

Comunicat de presa

26 octombrie  2010

 

Televiziunile regionale vor organiza dezbateri electorale.

În perioada 29 octombrie - 26 noiembrie televiziunile, membre ale Retelei posturilor TV si radio regionale, vor desfasura dezbateri electorale, motivul de baza fiind interesul sporit al telespectatorilor pentru asemenea gen de emisiuni.

În ajunul lansarii dezbaterilor, managerii statiilor s-au întrunit la Chisinau si au facut o trecere în revista a gradului de pregatire în vederea onorarii acestei sarcini responsabile. Cele mai aprinse discutii au fost purtate pe marginea subiectului legat de prezenta concurentilor electorali invitati la dezbateri. Managerii au deplâns cazurile când la emisiune, din 4 invitati, vine doar unul, astfel ca telespectatorii sunt privati de posibilitatea unei informari mai ample despre ofertele electorale.

Membrii Retelei au decis sa convoace în zilele apropiate o întâlnire cu toti concurentii electorali înregistrati în alegeri, pentru a gasi solutii comune de facilitare a comunicarii alegatorilor din teritoriu cu viitorii alesi, prin intermediul televiziunilor regionale.

În ultimele 3 campanii electorale din 2009-2010, televiziunile, membre ale Retelei posturilor regionale, au organizat si difuzat peste 170 de dezbateri televizate. 

Organizarea dezbaterilor la televiziunile, membre ale Retelei posturilor regionale TV si radio, face parte din obiectivele unui proiect de doi ani, finantat de Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Asdi) si implementat de Fundatia Soros-Moldova.

Reteaua întruneste actualmente 15 televiziuni si 13 radiouri locale din Republica Moldova, inclusiv din UTA Gagauzia si din zona transnistreana.

Pentru mai multe informatii, contactati: coordonatorul implementare proiect, Tatiana Bunduchi, tel: 270031, e-mail: tbunduchi@soros.md

 

 

Proiect finantat de Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Asdi)              

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE