Tavanul sălii principale a clădirii Filarmonicii a cedat

Incendiul de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, izbucnit în jurul orei 12.00, nu a fost lichidat deocamdată. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat. Incendiului i s-a conferit grad sporit de intervenție, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de urgență anunță că, pentru dirijarea intervenției, la fața locului a fost creat un stat major. Numărul autospecialelor a fost dublat, până la zece echipaje de intervenție. Totodată au fost delegate cinci echipe ale Serviciului de protecție contra gaze și fum, care lucrează pe trei sectoare în interiorul și în exteriorul clădirii pentru localizarea și lichidarea arderii.

Potrivit IGSU, intervenția este una complexă întrucât acoperișul e făcut din lut și lemn.

Mai devreme, contactată de IPN, directoarea Filarmonicii, Svetlana Bivol, a precizat că în anexă, de unde a pornit focul, se făceau lucrări de sudare a unei țevi. Svetlana Bivol a mai spus că, după repetiția de dimineață, toți plecaseră, iar în sediul Filarmonicii erau doar câteva persoane din administrație, care au fost evacuate imediat. Nimeni nu a fost în pericol.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.