Tatiana Zatîc: În ultima săptămână rata de cazuri letale a crescut cu peste 30%

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, susţine că situația epidemiologică din ţară este îngrijorătoare. Potrivit datelor actualizate, numai în ultima săptămână rata de cazuri letale a crescut cu peste 30%, Republica Moldova poziționându-se pe locul trei în lume după numărul de decese raportate. Declaraţiile au fost făcute la şedinţa de aseară, 16 martie, a Consiliului consultativ de sănătate publică pe lângă Prim-ministru, transmite IPN.

Tot la sfârşitul zilei de ieri, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a raportat alte 33 de decese provocate de COVID-19. Este vorba de 19 femei şi 14 bărbaţi. Cea mai tânără victimă avea 48 ani, un bărbat din Chișinău. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țară a ajuns la 207012. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 4411 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 335 în stare extrem de gravă.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost vaccinate 16131 persoane. Reacţii post-imunizare uşoare au manifestat 326, iar opt persoane vaccinate - reacţii moderate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE