Tatiana Zatîc: A fost inițiată următoarea etapă de vaccinare

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, spune că a fost inițiată următoarea etapă de vaccinare și deja sunt stabilite care sunt următoarele categorii pentru vaccinare. Precizarea vine ca replică la mai multe recomandări înaintate de deputata „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan, transmite IPN.

Ruxanda Glavan a recomandat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să vină, în cel mai scurt timp, cu un ordin, o clarificare prin care să permită șefului centrului de vaccinare independent, în funcție de situație, să poată să treacă de la prima etapă la etapa a doua de vaccinare sau de la a doua la a treia. Asta, având în vedere că sunt raioane unde, din varii motive, lucrătorii medicali nu se vaccinează sau s-a terminat vaccinarea. În caz contrar, există riscul aparițiilor de interpretări în spațiul public. Deputata a mai recomandat să se vină cu acțiuni suplimentare pentru izolarea eficientă a persoanelor bolnave la domiciliu, întrucât problema principală este circulația virusului și să se treacă la programarea online pentru vaccinare.

Tatiana Zatîc i-a răspuns că următoarea etapă de vaccinare a fost inițiată deja, iar la programările online se lucrează de mai mult timp. Există deja registrul electronic de evidență a vaccinurilor.

Și Agenția Națională pentru Sănătate Publică precizează într-un comunicat de presă că este extinsă campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru următoarele grupuri țintă: adulții cu vârsta de peste 60 ani, persoanele cu comorbidități (grup cu risc sporit). Concomitent, continuă vaccinarea lucrătorilor medicali din instituțiile medico-sanitare, a  a personalului și beneficiarilor azilelor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată. Până astăzi, au fost vaccinate împotriva COVID-19 peste 38 de mii de persoane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE