Țările Parteneriatului Estic vor semna un acord de roaming gratuit

Șase țări din Parteneriatul Estic (PAE) intenționează să semneze un acord de roaming gratuit. Finalizarea pregătirii documentului este planificată până la sfârșitul anului. Despre aceasta a comunicat secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean, în cadrul dezbaterilor publice de la IPN " Integrarea europeană moldovenească: mit sau realitate?”.

„Aceasta este una dintre prioritățile noastre și lucrăm activ în această direcție", a subliniat secretarul de stat.

Potrivit ei, este încă foarte devreme să vorbim despre posibilii termeni de lansare a roaming-ului gratuit între cele șase state ale PAE (Moldova, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Armenia, Georgia –nota IPN) "Este o chestiune dificilă și care necesita timp. Mult depinde de operatori, investiții, costul frecvențelor de închiriere, implicarea altor parteneri", a explicat Tatiana Molcean.

Potrivit ei, toți participanții PAE sunt cointeresați de lansarea roaming-ului gratuit, iar cu Belarus astfel de discuții se duc și la nivel bilateral.

Dezbaterile  publice "Integrarea europeană moldovenească:  mit sau realitate? au fost organizate în cadrul proiectului" Depășirea stereotipurilor de integrare europeană prin comunicare" de către Agenția de presă IPN cu suportul Fundației Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE