Tariful în transportul public din capitală rămâne 6 lei

Instanța a respins cererea Cancelariei de Stat referitor la suspendarea dispoziției privind tariful de 6 lei în transportul public din municipiul Chișinău, care a intrat în vigoare din 1 iulie. Anunțul în acest sens a fost făcut de primarul Ion Ceban la ședința operativă de luni, transmite IPN.

Instanța de judecată a respins ca neîntemeiată cererea organizației teritoriale Chișinău a Cancelariei de Stat împotriva primarului general al municipiului Chișinău și a Consiliului municipal Chișinău. Edilul a calificat gestul reprezentanților Cancelariei de Stat drept o ingerință în treburile administrației publice locale.

Consiliul municipal Chișinău a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău, iar ulterior Primăria a anunțat că din 1 iulie se aplică tariful unic de 6 lei pentru o călătorie, atât în raza capitalei, cât și în suburbii. La sfârșitul lunii iunie, decizia municipalității de a majora tariful la călătoria cu transportul public a fost contestată în instanța de judecată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.