Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 21 decembrie

Activitățile dedicate sărbătorilor de iarnă se vor desfășura în perioada 1 decembrie – 10 ianuarie în Piața Marii Adunări Naționale și în scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului”. Evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă vor începe în această duminică cu un program artistic. Formațiile artistice de pe întreg teritoriul Republicii Moldova vor promova dansul și cântecul popular.

Ministrul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a declarat pentru IPN că Târgul de Crăciun va fi amenajat anul acesta în scuarul Catedralei. Acesta va fi deschis pentru vizitatori începând cu datat de 21 decembrie.

Conform hotărârii Guvernului, întreprinderea de stat „Moldova-Concert” urmează să fie contractată în calitate de organizator al activităților dedicate sărbătorilor de iarnă. Agenții economici își vor vinde produsele în aceleași căsuțe folosite în ultimii doi ani la Târgul de Crăciun din strada 31 august, care în acest an nu va mai fi organizat.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a declarat pentru IPN că numărul agenților economici participanți la târg încă nu a fost decis. Cert este că vor fi doar producători autohtoni. La târg vor fi expuse produse specifice sărbătorilor de iarnă, jucării și suvenire din ceramică, lemn, lumânări și ghirlande etc. De asemenea, vor fi vândute dulciuri, prăjituri, fructe uscate, vin fiert.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, cheltuielile pentru organizarea activităților dedicate sărbătorilor de iarnă și de promovare a produselor autohtone și a potențialului turistic al Republicii Moldova vor fi finanțate în sumă de până la 3,7 milioane de lei de către Ministerul Educației, respectiv, până la 5 milioane de lei de Agenția de Investiții.

Doi ani consecutiv, pe strada 31 august din capitală, la inițiativa premierului de atunci, Pavel Filip, a fost organizat Târgul de Crăciun. În preajma Palatului Național „Nicolae Sulac” era decorat și Pomul de Crăciun. Iar în PMAN Pomul de Crăciun era instalat de Primărie.

Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt organizate de executiv în comun cu municipalitatea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.