Târgul de Crăciun din capitală a fost inaugurat

Plăcinte, vin fiert, obiecte de artizanat, meşteşugărit, spaţii pentru distracţia copiilor şi diverse accesorii pentru sărbătorile de iarnă. Toate pot fi găsite la Târgul de Crăciun din strada 31 August a capitalei,  inaugurat aseară, 15 decembrie şi care poartă genericul: „Acasă de Crăciun”. Locuitorii şi oaspeţii capitalei au fost, în cadrul ceremoniei de inaugurare, colindaţi şi delectaţi cu cântece de formațiile „Fluieraș” și „Etno Republic”. Totodată, au fost aprinse şi luminile de sărbătoare de pe bradul adus din munţii Carpaţi, România, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a spus la ceremonia de inaugurare a Târgului că s-a ales genericul evenimentului „Acasă de Crăciun”, deoarece fiecare dintre noi, acasă se simte cel mai bine şi simte căldura adevărată a sărbătorilor de iarnă, , iar multitudinea de evenimente preconizate îi va reuni pe toți, de la mic la mare, inclusiv pe concetățenii plecați peste hotare. Potrivit premierului, Guvernul pe care îl conduce are ca obiectiv integrarea europeană a Republicii Moldova, iar târgul a fost amenajat în stil european pentru a aduce Europa mai aproape. „Asta înseamnă să sărbătorim Crăciunul acasă aşa cum sărbătoresc marile oraşe europene Crăciunul. Acasă suntem împreună cu cei dragi, cu familia”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, șeful Executivului a spus că este important ca toți cetățenii Republicii Moldova să se poată bucura de sărbătorile de iarnă, indiferent de grijile cotidiene: „Am învățat acest lucru de la părinții mei – chiar când ne era greu în familie, întotdeauna au avut grijă ca noi, cei șapte copii, să ne simțim fericiți atunci când vine Crăciunul”. Astfel, peste patru mii de copii din toate raionale țării, inclusiv din regiunea transnistreană, vor ajunge la Târg cu suportul Guvernului.

Astfel, până pe 14 ianuarie, copiii vor putea sta de vorbă cu Moș Crăciun pe care îl vor găsit în vecinătatea bradului. Cei plini de energie vor avea posibilitatea să patineze pe gheaţă, deoarece a fost deschis şi un patinoar în aer liber. Din Ucraina a fost adus un carusel cu o capacitate de 72 de locuri. Pe str. 31 August, de la str. Bănulescu-Bodoni până la Puşkin, au fost instalate aproape 20 de căsuţe, unde vizitatorii pot vedea toate cele specifice sărbătorilor de iarnă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.