Târg online al locurilor de muncă. Salariile depășesc și 20 de mii de lei

Joburi cu salarii de la 5 mii de lei în sus sunt oferite la târgul locurilor de muncă, care are loc online, în perioada 7-17 iunie. La eveniment participă peste 130 de companii din Republica Moldova, care oferă circa 2000 de locuri de muncă în medicină, administrație publică, industria prelucrătoare, industria textilă, contabilitate, comerț, transport, dar și în alte domenii, transmite IPN.

Elena Coban, specialist principal la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă,  a precizat că târgul se desfășoară pe platforma www.e-angajare.md, iar la ediția din acest an sunt ofertate doar locuri de muncă calificate. Începând cu ziua de astăzi, persoanele care își caută un serviciu, inclusiv cetățeni întorși de peste hotare, au posibilitatea să analizeze pe portal ofertele de muncă, cerințele de ocupare, salariul și datele de contact ale angajatorului.

Pagina electronică va putea fi accesată, în timp real, timp de 11 zile, din orice colț al lumii, iar persoanele aflate în căutarea unui job vor putea depune direct CV-ul pentru oferta de muncă dorită. În comparație cu alte târguri tradiționale, la târgul online doritorii au posibilitatea de a participa de acasă, stând în fața laptop-ului, job-urile fiind doar la un click distanță, a adăugat responsabila de la ANOFM.

Potrivit Elenei Coban, salariul maxim oferit de companii la târg depășește 20 de mii de lei, pentru locuri de muncă în domeniul tehnologiilor informaționale. Aflată la cea de-a XIX-a ediție, platforma târgului online al locurilor de muncă a înregistrat până în prezent peste 50500 de vizite, evenimentul fiind accesat din Moldova, România, Ucraina, Franța, Germania, Rusia, Italia, SUA, Marea Britanie, Suedia, Belgia, Elveția, a adăugat specialistul principal de la ANOFM.

Organizarea actualului târg online al locurilor de muncă este susținută de proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE