Târg de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale

Anul acesta Târgul de Crăciun va fi amplasat în Piața Marii Adunări Naționale. Municipalitatea a luat o asemenea decizie deoarece Scuarul Catedralei este în plină reparație. Bradul artificial, care a fost și în ceilalți ani, urmează să fie instalat în zilele următoare, transmite IPN.

„În pofida tuturor circumstanțelor deloc ușoare, noi toți, mai ales cei mici, au nevoie să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă. Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă și în acest an Primăria Chișinău va amenaja tradițional Târgul de Crăciun în centrul capitalei, dar și în alte sectoare. Am făcut calcule și consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul ne costă aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente. La organizarea sărbătorilor de iarnă avem și parteneri care ne vor dona generatoare electrice pe care le vom folosi, iar la final le vom da instituțiilor educaționale din capitală”, a declarat primarul Ion Ceban.

Potrivit edilului, toate decorațiunile procurate în ultimii trei ani sunt la balanța Primăriei Chișinău, la direcții, întreprinderi și preturi. „Scopul nostru a fost ca Primăria să nu închirieze în fiecare an decorațiunile pentru sărbători, cum se făcea anterior, dar să le înnoim an de an fiind procurate pentru Chișinău”, a notat Ion Ceban.

Programul sărbătorilor de iarnă va fi publicat mai târziu. „Ne-am fi dorit să organizăm mult mai mult, să amenajăm mai multe locații și să fie organizate mai multe proiecte, dar nici nu putem să ignorăm sărbătorile, nu ar fi corect față de cetățenii noștri. În aceste zile mulți au vizitat Bucureștiul, dar și alte locații din România care sunt amenajate foarte frumos și ne-au întrebat dacă în Chișinău vom avea Târguri de Crăciun? Răspund azi pentru toți locuitorii și oaspeții capitalei: sărbătorile de Crăciun vor fi simțite și la Chișinău”, a mai spus primarul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.