Tânărul care a bătut o minoră la Călărași a fost reținut

Tânărul care a aplicat violența fizică asupra unei minore, pentru că ar fi furat o pereche de adidași, a fost reținut pentru 72 de ore. Audiat de polițiști, băiatul de 21 de ani, locuitor al satului Săseni din raionul Călărași, și-a recunoscut fapta.

Pe acest caz urmează a fi audiați și martorii prezenți la fața locului. Tânărul le-a comunicat polițiștilor că incidentul a avut loc acum două săptămâni.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a precizat că adolescenta spune că o cunoaște pe sora tânărului și a mers în vizită la ea. La plecare, aceasta i-ar fi permis să încalţe adidașii ei, pentru că minora venise în niște șlapi.

Tânărul de 21 de ani este reținut în izolatorul din Călărași. Potrivit ofițerului de presă, mama fetei agresate nu a știut până ieri ce s-a întâmplat, pentru că fiica i-a ascuns acest lucru. Totul a ieșit la iveală după imaginile video mediatizate pe rețelele de socializare. Femeia a depus o plângere.

Victima de 14 ani a fost supusă expertizei medico-legale pentru determinarea gradului de gravitate a vătămării corporale.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru huliganismul agravat, iar suspectul riscă între trei și șapte ani de închisoare.

Presa scrie că sătenii au doar cuvinte de laudă pentru tânărul care a agresat-o pe fată, că ar fi cuminte și muncitor. Iar despre adolescentă spun că nu este pentru prima dată când este acuzată de furt și că face parte dintr-o familie vulnerabilă, în care se consumă alcool.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.