Tâlhărie la Briceni. Trei persoane reținute, între care un minor și o autoritate criminală din Georgia

Un minor și un tânăr din Moldova, dar și o autoritate criminală din Georgia, au intrat la miez de noapte în casa unui locuitor din raionul Briceni. Înarmați cu o armă de vânătoare, cei trei suspecți au forțat ușa de la intrare, l-au bătut pe proprietar, un bărbat de 37 de ani, l-au legat, apoi i-au sustras 15 mii de lei, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

Sora victimei a fost cea care a alertat poliția. La scurt timp după săvârșirea infracțiunii, cei trei suspecți au fost reținuți. Aceștia s-au dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, anterior judecat pentru diferite infracțiuni, un minor de 17 ani, ambii din satul Trebisăuți, raionul Briceni, și un cetățean georgian, de 44 de ani, anterior condamnat pentru comiterea mai multor infracțiuni în țara sa, cu statut in lumea criminală a spațiului CSI. Interlopul georgian se afla pe teritoriul Republicii Moldova de șapte zile.

Totodată, polițiștii au depistat haine care ar aparține unuia dintre suspecți și în care acesta a fost îmbrăcat în timp ce ar fi comis infracțiunea, dar și o armă de foc de model neidentificat, calibrul 12, folosită la comiterea infracțiunii.

Pe acest caz, poliţia a iniţiat o cauză penală în baza articolului 188, alineatul 2 al Codului penal al Republicii Moldova, iar persoanele suspecte au fost reținute pentru 72 de ore. Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea infracțiunii „tâlhăria” riscă privațiune de libertate de la 6 la 15 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.