Sute de femei discriminate la angajare au fost ajutate în cadrul unui proiect social

Sute de femei din raionul Căuşeni, care s-au simţit discriminate la angajare, au beneficiat gratuit de consiliere juridică în cadrul proiectului social „Pilotarea serviciilor non-discriminare în raionul Căuşeni”. Proiectul a fost implementat, timp de 10 luni, de către Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD).

Solicitat de IPN, directorul executiv al CPD, Alexei Buzu, a menţionat că în proiect au fost implicate preponderent femei, pe motiv că anume ele sunt cel mai des discriminate la angajare.

Potrivit lui Alexei Buzu, la etapa iniţială femeile evitau să ceară ajutor. După ce proiectul a prevăzut includerea opţiunii de anonimitate, numărul acestora s-a majorat simţitor. Alexei Buzu a specificat că nu este suficient să fie creat un serviciu de consultanţă. Este necesară o informare continuă, deoarece sunt discriminate mai ales persoanele care au acces limitat la informaţii.

Directorul Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare a mai spus că proiectul a reuşit să-şi demonstreze utilitatea publică şi pe viitor va fi propus pentru implementare în diverse instituţii ale statului specializate în angajarea persoanelor în câmpul muncii.

Proiectul „Pilotarea serviciilor non-discriminare în raionul Căuşeni” a fost implementat cu sprijinul financiar al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului „Consolidarea Societăţii Civile în Moldova”, implementat de către FHI360.  Proiectul, cu un buget de 15 mii de dolari, s-a încheiat în luna  mai 2013.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.