Susținătorii PAS au cerut traducerea urgentă a dosarului Şor

Membri și simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au cerut astăzi, 15 ianuarie, Judecătoriei municipiului Chișinău, cu sediul la Botanica, traducerea urgentă a dosarului Şor, transmiterea acestuia Curții de Apel și condamnarea lui Ilan Şor pentru implicare în furtul miliardului. Solicitarea a fost transmisă prin intermediul unui flash mob organizat în faţa instituției, transmite IPN.

Mihai Popșoi, vicepreședinte PAS, a spus că de șapte luni se află în traduceri dosarul în care primarul de Orhei Ilan Şor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, în dosarul furtului miliardului. Potrivit lui Mihai Popşoi, acest lucru înseamnă o tărăgănare vădită a examinării dosarului. „127 de pagini pot fi traduse din română în rusă în câteva zile. Acest stat, Republica Moldova, nu poate traduce un dosar de rezonanță, al principalului figurant în furtul miliardului. Această tărăgănare se face intenționat pentru ca domnul Şhor să ajungă deputat. Protecția oferită de domnul Plahotniuc domnului Şor este la suprafață”, a spus Mihai Popşoi.

Vladimir Bolea, membru al Biroului permanent național PAS, a amintit că atât raportul nr.1, cât și raportul nr.2 al companiei Kroll arată că Ilan Şor este o persoană care se face vinovată în mare măsură de furturile atestate și este necesară elucidarea cazului până la capăt.

Judecătoria municipiului Chișinău l-a condamnat pe 21 iunie pe fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Şor, la șapte ani și jumătate de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis, pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău. Până la pronunțarea unei decizii definitive, Ilan Şor este pus în libertate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.