Summitul tinerilor „Dor de Rădăcini” se desfășoară la Chișinău

Summitul tinerilor „Dor de Rădăcini” se desfășoară la Chișinău în perioada 1-3 septembrie. Potrivit Federației Tinerilor Basarabeni din România, evenimentul are drept scop să-i motiveze pe tineri să revină acasă.

Președintele Federației Tinerilor Basarabeni din România, Cristin Murafa, a spus într-o conferință de presă la IPN că acest eveniment a venit ca o nevoie de a motiva tinerii să revină în Republica Moldova. „Dacă prin prisma evenimentului nostru „Târgul Universităților din România” încercăm să ajutăm tinerii care vor să-și continue studiile în România, să-i informăm cu privire la toate procesele de admitere și să-i ajutăm să se integreze în spațiul universitar. Prin acest proiect vrem deja să-i aducem acasă, pentru că în România sunt foarte mulți tineri care-și fac studiile, dar și mai mulți care deja și-au făcut o familie și sunt stabiliți acolo”, spune Cristin Murafa.

În ultimul timp, tot mai mulți tineri revin acasă, se angajează într-o instituție publică, într-o companie privată, își deschid afaceri și lucrul acesta bucură foarte mult, a remarcat tânărul. „De aceea și am ales împreună cu colegii noștri acest generic: „Dor de Rădăcini” pentru a și sensibiliza tinerii noștri și prin această modalitate. Evenimentul nostru din acest an este finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, care este partenerul nostru principal din România, prescurtat DRRM. Este un departament care face parte din Guvernul României”, a precizat Cristin Murafa.

La summit sunt așteptați aproximativ 100 de participanți, dintre care 80 de tineri și 20 de reprezentanți ai autorităților din Republica Moldova și România, companii private, ONG-uri care lucrează cu tinerii și formatori de opinie. Vor fi organizate paneluri de discuții și ateliere de lucru, iar temele de bază vor fi: „Rolul tinerilor în procesul de aderare al Republicii Moldova la UE” și „Viitorul muncii în Republica Moldova.”
 

Conferință de presă cu genericul: „Summitul tinerilor din Republica Moldova – „Dor de Rădăcini” se desfășoară în cadrul proiectului „Dublă integrare prin cooperare și informare”, realizat de Agenția de presă IPN cu finanțarea oferită de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.