Summitul CPE va crește notorietatea Republicii Moldova și va deschide noi uși pentru mediul de afaceri, expert

Găzduirea de către Moldova a Summitului Comunității Politice Europene va contribui la dezvoltarea economiei țării, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt, scrie pe pagina oficială a Summitului CPE, care publică opinia directorului programului „Mediu de afaceri și IMM” de la Expert-Grup, Stas Madan, transmite IPN.

Potrivit expertului, deși organizarea evenimentului  necesită resurse semnificative, inclusiv îmbunătățiri ale infrastructurii, măsuri de securitate și sprijin logistic, va duce la recuperarea lor, prin beneficiile  pentru dezvoltarea sectorului de business și a climatului investițional în general.

„Atunci când o companie de la noi din țară dorește să identifice un nou client sau furnizor de peste hotare, de regulă, primul filtru de evaluare este țara de unde provine și abia apoi nemijlocit compania. Faptul că Moldova va găzdui un eveniment cu prezența mai multor lideri influenți de state și guverne și se va afla în lumina reflectoarelor internaționale, la cele mai redutabile instituții media din lume, va crește notorietatea și prestigiul țării, iar asta va facilita deschiderea ușilor în exterior și pentru afacerile de la noi”, spune Stas Madan.

Summitul Comunității Politice Europene va oferi mai multe instrumente de calitate întregului nostru sistem de diplomație economică pentru a valorifica oportunități de promovare a exporturilor și atragere a investițiilor.

„Nu putem exclude și beneficiile economice imediate ale acestui eveniment. Estimativ, reieșind din numărul de delegați și jurnaliști străini care vor fi prezenți în contextul acestui eveniment, aproximativ 1500-2000 persoane, firmele de la noi, în special sectorul HoReCa, vor avea vânzări suplimentare de la 6 până la 10 milioane lei”, a adăugat expertul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.