Suburbiile trebuie să se dezvolte în același ritm cu capitala, candidat PSDE

Dezvoltarea Chișinăului trebuie să aibă loc în același ritm cu dezvoltarea localităților din componența municipiului, în mod planificat. O spune candidatul Partidului Social Democrat European, Vadim Brînzaniuc. În opinia sa, locuitorii suburbiilor din componența municipiului Chișinău au fost ignorați și tratați superficial de toate administrațiile de până acum, iar comunele și satele s-au dezvoltat haotic, transmite IPN.

„Este bine că se construiesc case și se populează suburbiile, dar acest lucru trebuie să implice un șir întreg de măsuri complementare – rețele de apă și canalizare, drumuri asfaltate și transport public modern, dar și construcția de noi școli și grădinițe”, a notat concurentul electoral.

Potrivit lui, blocurile de locuințe din orașele și comunele care fac parte din municipiul Chișinău trebuie reabilitate termic. La fel, în opinia sa, suburbiile trebuie să devină oaze de liniște și siguranță.

„Ani la rând, oamenii din suburbii au fost mințiți și folosiți de toate administrațiile de până acum. Este un adevăr care trebuie recunoscut! Este un adevăr pe care mulți evită să-l spună. Toți actorii politici de până acum i-au tratat pe locuitorii satelor, comunelor și orașelor din componența municipiului Chișinău, drept niște alegători, care pot fi aburiți și folosiți, o dată la patru ani, pentru a-și da votul pentru cei care le-au promis multe, însă au făcut prea puține”, a declarat Vadim Brînzaniuc.

El a adăugat că această stare de lucruri trebuie schimbată, iar PSDE are un plan bine structurat de dezvoltare a suburbiilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.