SUA va acorda Moldovei sprijin adițional în valoarea de 29 de milioane de dolari

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova sprijin adițional, în valoare de 29 de milioane de dolari, pentru continuarea proiectelor în domeniul bunei guvernări, pentru asigurarea transparenței procesului decizional și susținerea presei independente.

Scrisorile de confirmare a intenției de a mări contribuția în baza a două acorduri de asistență au fost semnate luni, 8 iulie, de către prim-ministrul Maia Sandu și adjunctul administratorului Biroului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, susținută după semnarea scrisorilor, Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul acordat de către SUA Republicii Moldova, de la independență încoace. „Sprijinul dumneavoastră a fost important pentru consolidarea instituțiilor și proceselor democratice din Republica Moldova, chiar dacă noi aici mai avem încă foarte  mult de lucru pentru ca să ajungem la o democrație veritabilă. Sprijinul dumneavoastră a fost și este important pentru construirea statului de drept, pentru reformarea justiției, pentru construirea unui stat care să reprezinte și să apere cetățenii”, a notat premierul.

Șefa cabinetului de miniștri a menționat că este apreciat și suportul acordat pentru creșterea competitivității, a economiei Republicii Moldova. „Știm că dumneavoastră credeți în economia de piață și, de aceea, învățăm de la dumneavoastră cum trebuie să se construiască o economie de piață veritabilă, competitivă, cu concurență adevărată, pentru că doar printr-o economie sănătoasă se pot crea locuri de muncă, se pot asigura salarii mai mari, putem să creștem standardele de viață ale cetățenilor Republicii Moldova. Noi, la fel ca și guvernul dumneavoastră, ținem la transparență, transparența procesului decizional, la libertatea presei, la participarea societății civile în procesul decizional, la independența administrației publice locale și, de aceea, apreciem ajutorul de care am beneficiat până acum și ajutorul de care vom beneficia”, a mai spus prim-ministrul.

Brock Bierman a declarat că, din anul 2016 încoace, au fost acordate peste 96 de milioane de dolari, iar istoricul de cooperare cu Republica Moldova este unul foarte bogat. „Planificăm să colaborăm și pe viitor fructuos și să ajutăm toți cetățenii Republicii Moldova”, a spus oficialul, menționând că toate proiectele sprijinite aici, în Republica Moldova, urmează să fie implementate cu succes.

  • Maia Sandu despre sprijinul acordat de SUA
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.