Strategia națională de ordine și securitate publică 2017-2020, aprobată

Protecția persoanei, a societății și statului sunt principale obiective ale Strategiei naţionale de ordine și securitate publică pentru anii 2017-2020, care a fost aprobată de Guvern.

Strategia prevede sporirea calității serviciilor de asigurare a ordinii publice și securității cetățenilor, inclusiv prin implicarea societății civile în combaterea fenomenului infracțional. Prin implementarea Strategiei se urmărește dezvoltarea sistemului de formare profesională a angajaților organelor de forță și instituirea unui sistem modern de ordine și de securitate publică, capabil să sporească încrederea populației și să consolideze protecția societății, notează autorii proiectului, citați de IPN.

În Strategie sunt identificate amenințările de ordin intern și extern la adresa ordinii şi securităţii publice și sunt prevăzute soluțiile pentru dezvoltarea capacităților de prevenire a infracțiunilor. În acest sens, se propun o serie de acţiuni, printre care: optimizarea serviciilor publice și eliminarea birocrației, îmbunătățirea procesului de documentare a accidentelor rutiere prin utilizarea tehnologiilor informaționale, dezvoltarea capacităților de combatere a crimelor informatice etc.

Costurile pentru implementarea Planului de acțiuni al Strategiei vor fi acoperite din bugetul de stat şi din fonduri oferite de partenerii de dezvoltare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.