Trei morți în urma a două accidente produse aseară

Doi bărbați, de 30 și 42 de ani, au murit în urma unui accident rutier de motocicletă produs aseară în satul Gradiște, raionul Cimișlia. Într-un alt accident, în capitală, un bărbat de 30 de ani a murit lovit de automobil pe bulevardul Dacia.

Solicitată de IPN, Cristina Vicol, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Cimișlia, a spus că în accidentul din Gradiște, bărbatul de 30 de ani, la ghidonul unei motociclete fără numere de înmatriculare, având ca pasager un consătean de 42 de ani, ambii fără cască de protecție, a intrat cu viteză într-o curbă, a pierdut controlul și s-a lovit într-un gard din beton. Ambii bărbați au decedat pe loc.

Ofițerul de presă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a spus că la Botanica, unde a fost accidentat mortal un bărbat de 30 de ani, pietonul a încercat să treacă strada neregulamentar. Testele efectuate au arătat că șoferul nu a consumat alcool. Urmează să se stabilească dacă a circulat regulamentar și dacă a putut să evite impactul. Dacă va fi găsit vinovat de producerea accidentului, șoferul riscă până la 7 ani de închisoare.