Cele 31 de autobuze pentru municipalitate vor fi procurate de la „ISUZU”

Cele 31 de autobuze pentru municipiul Chișinău vor fi achiziționate de la uzina „ISUZU”. Ca urmare a licitației, a fost desemnat câștigător „Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri” LTD, dealer oficial în Republica Moldova al uzinei turcești, transmite IPN.

Consiliul municipal Chișinău a prevăzut în buget 80 de milioane de lei pentru procurarea autobuzelor.

Autobuze care vor fi livrate de producătorul din Turcia sunt de model „ISUZU Cityport”, standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și trei uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu cerințe speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri. De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video.

Același model de autobuze au fost achiziționat anul trecut de primăriile orașelor Constanța, Iași și Sibiu din România.

Ultimele autobuze pentru Parcului Urban de Autobuze, de model „MAN”, au fost achiziționate în anul 2006. În prezent, întreprinderea dispune de 95 de autobuze, care sunt distribuite pe 22 de rute. Majoritatea dintre acestea au termenul de utilizare depășit. Pentru reparația și întreținerea materialului rulant, anual întreprinderea cheltuiește 15 milioane de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.