Accesul în scara în care s-a produs deflagrația este în continuare interzis

Accesul în scara blocului din bulevardul Moscovei, în care sâmbătă seara s-a produs deflagrația, este în continuare interzis. Doar locatarii din scările alăturate au putut reveni în locuințe, iar celor din scara afectată le va fi permis accesul după expertiza tehnică a clădirii. Detaliile au fost prezentate de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, la un briefing de presă, transmite IPN.

Edilul a comunicat că cea mai grea placă de beton, care prezenta pericol, a fost evacuată de la etajul 13. Intervenția a fost de durată întrucât exista riscul de prăbușire. Pe parcursul zilei de duminică, persoanele din scara afectată au fost lăsați înăuntru, câte doi-trei, cu însoțitori, ca să-și ia actele și lucruri personale.

Noaptea trecută, la spitalul Ministerului Sănătății au fost cazate opt persoane, iar locuri de cazare sunt suficiente. De asemenea, a fost pregătită și hrană la combinatul școlăresc din sectorul Râșcani. Au fost pregătite pachete alimentare pentru salvatori, polițiști și pentru locatarii care au avut de păgubit.

Ruslan Codreanu a declarat că urmează să fie efectuată expertiza tehnică a clădirii pentru a stabili gradul de avariere. Doar rezultatele expertizei vor arăta dacă oamenii vor putea sau nu reveni în locuințele lor.

Ca urmare a deflagrației, șase apartamente au fost distruse, dar multe altele vor avea nevoie de reparație. Municipalitatea urmează să decidă cu privire la acordarea locuințelor sociale pentru acei care au rămas fără apartamente. De asemenea, se va decide cu privire la alocarea ajutoarelor pentru persoanele ale căror locuințe au fost avariate. O decizie în acest sens va fi luată după expertiza tehnică.

Primarul interimar a declarat că pe parcursul zilei de ieri a primit numeroase mesaje de la cetățeni, cu informații despre persoane care dețin în locuințe butelii de gaz. Potrivit edilului, autoritățile nu au dreptul să intre în spațiul privat, însă urmează a fi create comisii mixte în fiecare sector, care vor discuta cu populația cu privire la pericolul buteliilor.

Patru persoane, inclusiv un copil de patru ani, au murit în urma deflagrației. La spital rămâne tânăra în apartamentul căreia s-a produs explozia, care are arsuri grave, și un pompier rănit în timpul intervenției.

Procuratura a intentat un proces penal, care poate servi temei pentru declanșarea unei cauze penale pentru omor din imprudență.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.