În capitală a început modernizarea terenurilor de sport

În capitală au început lucrările de modernizare a terenurilor de sport din curțile blocurilor de locuință, primul fiind terenul sportiv din strada Miron Costin, 10. Acestea vor avea gazon artificial, vor fi îngrădire și iluminate pe timp de noapte.

Solicitat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției locativ-comunale și amenajare, Vasile Efros, a comunicat că este vorba despre modernizarea terenurile sportive existente, care vor căpăta un aspect nou. Vor fi create condiții pentru a juca minifotbal și baschet. Vor fi amenajate și tribune pentru suporteri.

Pentru acest an au fost selectate cinci adrese, câte un teren în fiecare sector al capitalei, iar în anul viitor, numărul se preconizează a fi dublat. Autoritățile își propun, în doi-trei ani, să modernizeze toate terenurile de sport din Chișinău.

În acest an intră în amenajări terenurile din: strada Miron Costin, 10 în sectorul Râșcani; strada Drumul Crucii, 95 – sectorul Buiucani; strada Academiei, 9/1 – sectorul Centru; bulevardul Cuza Vodă, 45 – sectorul Botanica și bulevardul Mircea cel Bătrân, 58 în sectorul Ciocana.

Pentru amenajarea celor cinci terenuri de sport multifuncționale în bugetul municipal Chișinău au fost prevăzuți circa patru milioane de lei.