Reforma fiscală va influența negativ încasările în bugetul municipiului Chișinău

Reforma fiscală, adoptată de către Parlament la 26 iulie, va influența negativ încasările în bugetul municipiului Chișinău. O analiză făcută de către Direcția generală finanțe arată că în ultimul trimestru al anului 2018 municipalitatea va rata venituri de 80 de milioane de lei, ca urmare a intrării în vigoare a reformei fiscale la 1 octombrie, iar în 2019 – 400 de milioane de lei, transmite IPN.

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a spus astăzi, la ședința operativă de la Primărie, că municipalitatea va face demersuri către Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului pentru ca să examineze posibilitățile de restituire a veniturilor ratate de către municipalitate. „Noi nu ne permitem luxul ca cele planificate sau inițiativele noi să nu le putem finanța”, a spus Ruslan Codreanu.

Primarul interimar a vorbit și de alte sectoare în care municipalitatea ratează venituri. Este vorba despre încasările din taxele de piață, taxele pentru unitățile stradale și impozitele pe bunurile imobiliare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.