,,Apă-Canal Chișinău” este pregătită să furnizeze agent termic

Cele trei centrale termice din dotarea SA „Apă-Canal Chişinău” sunt pregătite pentru sezonul rece și, în caz de necesitate, sunt gata să înceapă în orice moment furnizarea agentului termic. Despre aceasta a anunțat directorul tehnic, Anatol Lichii, luni, 10 septembrie, în cadrul ședinței operative de la Primărie, transmite IPN.

,,Apă-Canal Chișinău” nu are datorii față de furnizorii de energie electrică și gaze și poate fără impedimente să furnizeze energie termică.  La obiectivele alimentate cu agent termic de către întreprindere au fost efectuate lucrări de reparație curente și s-a efectuat testarea hidraulică a traseului termic.

Anatol Lichii a regretat faptul că în unele blocuri pregătirea către noul sezon de încălzire lasă de dorit din cauza nepăsării administratorilor fondului locativ. Astfel, din numărul total de obiective alimentate cu agent termic de către  „Apă-Canal Chişinău” sunt pregătite doar 31%.

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat că gestionarii vor fi trași la răspundere în cazul în care blocurile pe care le administrează nu vor fi gata să primească căldură.

SA „Apă-Canal Chişinău”, din 2001, are în gestiune trei centrale termice care prestează servicii de termoficare pentru 80 de abonaţi, prin 104 contoare termice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.