O curte de bloc din bulevardul Cuza-Vodă va fi amenajată

O curte de bloc din bulevardul Cuza-Vodă va fi amenajată, pentru locuitorii blocurilor cu nr. 41/2, 43, 45, 45/2 și 47. Despre aceasta a anunțat luni, 30 iulie, Ghenadie Dubiţa, șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunală și amenajare, la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Potrivit lui Ghenadie Dubiţa, situația în respectiva curte este deplorabilă. Carosabilul este deteriorat în proporție de 70%, trotuarele la fel, canalizarea pluvială nu funcționează. Este puțin loc pentru transport, iar mașinile sunt parcate pe spațiile verzi. Terenul de joacă pentru copii este învechit.

Potrivit proiectului, se propune amenajarea, în mijlocul curții, a unui teren de sport multifuncțional. Locatarii vor putea juca aici minifotbal, volei și baschet. Stadionul va fi acoperit cu gazon artificial și va fi îngrădit. Vor fi instalate tribune cu trei rânduri de scaune şi iluminat de tip led. Alături de stadion, va fi amenajat un teren de joacă cu tobogane, leagăn, balansor și carusel. Acesta va fi îngrădit și acoperit cu prundiș de râu.

De asemenea, vor fi amenajate două florare, fiind păstrat și foișorul instalat de locatari. Arborii vor fi curățați, va fi reabilitată canalizarea pluvială și vor fi amenajate locuri de parcare.

În blocurile din respectiva curte sunt 380 de apartamente. Bugetul proiectului se ridică la 2,8 milioane de lei.

Primarul interimar Ruslan Codreanu a solicitat fiecărui pretor să identifice câte o astfel de curte în fiecare sector din capitală, iar săptămâna viitoare să le anunțe ca să fie planificate lucrări de amenajare în perioada imediat următoare. Potrivit primarului interimar, pentru anul viitor va fi elaborat un concept mai amplu pentru mai multe curți de bloc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.