„Apă-Canal Chișinău” a efectuat circa 35 de mii de testări ale apei în luna iunie

Calitatea apei este monitorizată zilnic de către furnizorul de apă înainte de pomparea în reţeaua de distribuţie a municipiului Chişinău, la peste 25 de parametri fizico-chimici şi bacteriologici. Doar pe parcursul lunii iunie, specialiştii întreprinderii au efectuat 35 de mii de încercări bacteriologice și fizico-chimice, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chișinău”.

Calitatea apei este monitorizată la două laboratoare: Laboratorul Stației de Apă Nistru (LSN) şi Laboratorul Apă Potabilă (LAP). Pentru stabilirea indicilor sanitaro-igienici se utilizează 37 de metode analitice validate.

Calitatea apei în procesul de tratare şi în sistemul public de alimentare cu apă potabilă este verificată lunar la toţi parametrii în conformitate cu graficele de prelevare a probelor şi efectuare a investigaţiilor de laborator aprobate de Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău.

SA „ Apă-Canal Chișinău” face apel către consumatori să informeze despre neregulile observate la sistemul centralizat de alimentare cu apă şi sistemul de canalizare, cu indicarea datelor de contact pentru a fi întreprinse măsurile necesare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.