Lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus au fost oprite

Lucrările de demolare a clădirii Cinematografului „Gaudeamus” au fost oprite în această dimineață, 11 iunie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, transmite IPN.

Primăria municipiului Chișinău informează că decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acțiunilor de protest organizate de un grup de cetățeni, nemulțumiți de demolarea clădirii, și în urma interpelării primarului ales, Andrei Năstase.

Edificiul din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată începând cu anul 2004. La solicitarea agentului economic, Primăria Chișinău a emis autorizație de desființare a construcției încă la 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanți ai societății civile. Pe 20 septembrie 2017, instanța a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizația de desființare a fost eliberată în mod legal. Pe 27 februarie 2018, Primăria a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul dat, pentru amplasarea unui complex rezidențial.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.