Directorul „Apă-Canal Chișinău”: Am reușit să evităm falimentul întreprinderii

Una dintre cele mai mari realizări ale SA „Apă-Canal Chișinău” din anul trecut este evitarea falimentului, precum și implementarea mai multor proiecte, dar și colaborările cu partenerii externi BERD și BEI, a declarat directorul întreprinderii, Veronica Herța, în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezentate realizările din 2017 și prioritățile pentru anul curent, relatează IPN.

Potrivit șefei întreprinderii, în pofida tuturor greutăților, „Apă-Canal Chișinău” a reușit să procure diverse utilaje performante, vehicule și echipamente de ultimă generație, să implementeze proiecte de succes.

„Aș vrea să mă opresc la două cifre comparative. Dacă în 2016, SA Apă-Canal Chișinău” a înregistrat pierderi de 87 de milioane de lei, în 2017 am reușit să evităm falimentul, înregistrând un profit de 9,5 milioane lei. Este primul an, din cel puțin ultimii cinci, în care s-a reușit o astfel de performanță. Acest rezultat a fost posibil datorită unui set întreg de acțiuni”, a declarat Veronica Herța.

O realizare importantă, potrivit directoarei, este implementarea cu succes a creditului oferit de BERD și BEI. Cel mai ambițios proiect finanțat de BERD și BEI este renovarea Stației de Epurare, care va dura 900 de zile. „Lucrările de modernizare vor fi atât pe linia de tratare a apei, cât și pe linia de tratare a nămolului. Vor fi construite decantoare primare și secundare, bazine de aerare. În ceea ce privește linia nămolului, vor fi montate îngroșătoare pentru deshidratare, iar nămolul va fi stocat, ca ulterior să treacă prin instalația de cogenerare, care va produce energie electrică care va acoperi 50% din consumul pentru Stația de Epurare. ”, a precizat Veronica Herța.

De săptămâna viitoare, vor începe lucrările de reabilitare a 140 km de rețele de apeduct și 7 km rețele de canalizare. „Acțiunile ce țin de ridicarea nivelul de dezvoltare și modernizare a furnizorului de apă vor continua și anul curent, atât pe plan tehnic cât și pe plan economic, pentru a presta consumatorilor servicii de calitate”, a conchis directorul general al SA „Apă-Canal Chișinău, Veronica Herța.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.