Silvia Radu: Chișinăul tinde să preia practicile publice ale Bucureștiului

Primăria municipiului Chișinău va prelua practicile publice ale Bucureștiului în ceea ce privește eficiența în procesul de gestiune a întreprinderilor municipale, implementarea de proiectelor educaționale, culturale și de sănătate. Subiectul a fost discutat de către primarul general interimar al Chișinăului, Silvia Radu, la întrevederea cu primarul municipiului București, Gabriela Firea, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, transmite IPN.

„Am făcut un pas înainte în ceea ce ține de relațiile dintre cele două municipalități prin semnarea protocolului de la București ce se referă la domenii precum: cultură, educație și sănătate”, a spus Silvia Radu.

Gabriela Firea a menționat că, împreună cu omologul său de la Chișinău, vor continua cooperarea în ceea ce ține de gestionarea serviciilor publice astfel încât banii publicii să fie cheltuiți cu chibzuință și inteligență în folosul cetățenilor. Au mai abordat subiecte ce țin de dezvoltarea unui oraș „smart”, cooperare în regenerarea urbană sau transport și infrastructură. „Vrem să depășim etapa Podului de Flori și să facem ceva concret pentru oameni”, a  spus Gabriela Firea.

Întrebată ce crede despre modalitatea numirii Silviei Radu în funcția de primar general interimar, Gabriela Firea a spus că a venit la Chișinău să facă politici publice și nu politică. Totodată, edila a remarcat că doamnele în funcții publice sunt mai disciplinate și responsabile. Primarii celor două municipii au discutat și despre implementarea programului de cooperare semnat în cadrul vizitei București, în perioada 13-15 februarie, a primarului general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu.

Programul primarului de la București a cuprins și o vizită la biblioteca publică „Onisifor Ghibu” din capitală. Ca urmare a acordului de cooperare semnat în februarie curent, între primăriile celor două capitale, instituției de cultură de la Chișinău i-au fost transmise 600 de cărți, din totalul de 20 de mii, cât reprezintă donația de cărți din partea Bibliotecii Mitropolitane București. De asemenea, primarul de la București a efectuat o vizită de lucru la Liceul „Mihai Eminescu” din Chișinău. Aceasta a avut loc în contextul acordării de către municipiul București a sprijinului logistic și material pentru renovare instituției de învățământ.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.