ACC a semnat un contract pentru modernizarea a circa 55 km de rețele de apeduct

SA „Apă-Canal Chişinău” a mai semnat un contract care prevede reabilitarea a circa 55 de kilometri de rețele apeduct. Este vorba despre pachetul 1b, iar contractarea acestor servicii face parte din Programul de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Chișinău, finanțat din sursele Băncii Europene de Investiții, ale Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare şi din Fondul de Investiții pentru Vecinătate al Uniunii Europene, în valoare totală de circa 61,8 milioane de euro, transmite IPN.

Potrivit ACC, contractul a fost semnat pe 22 ianuarie cu compania SADE-Compagnie Generale de Travaux d’Hydraulique (Franța), care a fost desemnată câștigătoare în urma licitației internaționale. Contractul se referă la înlocuirea rețelei existente de alimentare cu apă şi a conectărilor la blocuri multietajate în zonele rezidențiale din municipiul Chişinău cu diametre cuprinse între 50 mm şi 300 mm pe o lungime estimativă de 52 de kilometri, dar și înlocuirea în jur de trei kilometri de conectări individuale de-a lungul rețelei reabilitate în cadrul acestui pachet.

Într-un comunicat de presă al întreprinderii se menţionează că în conformitate cu contractul semnat, furnizorul va asigura executarea obligațiilor contractuale în termen maxim de 540 de zile, iar suma lucrărilor planificate se estimează la circa şase milioane de euro.

Directorul general al SA „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, a declarat că proiectul în cauză nu este deloc ușor, însă unul realizabil și necesar: „Sper să avem o colaborare de succes care ne va permite să creăm cât mai puține incomodități consumatorilor finali”, a menţionat Veronica Herţa.

Specialiștii întreprinderii contează pe înțelegerea locuitorilor, dar și a vizitatorilor municipiului Chișinău și speră că pe parcursul lucrărilor aceștia nu vor fi afectați de incomoditățile create.

Reprezentantul companiei SADE-Compagnie Generale de Travaux d’Hydraulique, a dat asigurări că lucrările preconizate vor fi efectuate în timpul planificat, fără abateri, chiar dacă vor există unele provocări. Potrivit lui, doar lucrând în echipă, rezultatele nu vor întârzia.

La sfârșitul lunii iulie 2017, a mai fost semnat Pachetul 1a, care prevede reabilitarea a circa 84 de kilometri de rețele de apeduct.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.