Licitația pentru implementarea taxării electronice va fi anunțată până pe 1 februarie

Caietul de sarcini pentru organizarea licitației publice privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chişinău a fost aprobat de CMC la 22 decembrie. În aceeași ședință, s-a votat și componența nominală a comisiei care va organiza licitația și va selecta compania care va implementa sistemul, transmite IPN.

Președinte al comisiei este viceprimarul Nistor Grozavu. ONG-urile vor fi reprezentate de Victor Chironda. Din comisie fac parte Lilian Copaci, șeful Direcției management în transport, Marcel Lupanciuc, vicedirector Parcul Urban de Autobuze, Andrei Postica – manager de proiecte la Regia Transport Electric, consilierii Nichita Țurcan (PSRM) și Ion Popovschi (PL).

Licitația va fi anunțată până în data de 1 februarie 2018. Potrivit caietului de sarcini, ofertanții vor fi responsabili implicit de documentația tehnică și instruirea personalului de deservire și mentenanță a sistemului, costurile cărora vor intra în costurile ofertei.

Viceprimarul Ruslan Codreanu a estimat că taxarea electronică în transportul public va fi implementată până pe 1 septembrie 2018.

Caietul de sarcini pentru organizarea licitației publice privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău va fi publicat pe pagina oficială a Primăriei.