Chișinăul are buget aprobat pentru 2018

Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2018 a fost aprobat în lectură finală în cadrul ședinței din 22 decembrie a Consiliului municipal, cu votul a 44 de consilieri. Proiectul prevede venituri în sumă de 3,75 miliarde de lei și cheltuieli de peste 4 miliarde de lei. Față de bugetul aprobat pe anul 2017, cheltuielile cresc cu 7,3 la sută, transmite IPN.

Pentru acoperirea deficitului bugetar de peste 290 de milioane de lei vor fi folosite mijloacele financiare care se preconizează să fie obținute din împrumuturi externe, din vânzarea apartamentelor și rambursarea împrumuturilor.

La solicitarea reprezentanților mai multor fracțiuni, s-au alocat mai mulți bani, decât s/a prevăzut în prima lectură, pentru grădinițe, pentru compensațiile la agentul termic pentru familiile vulnerabile, dar și pentru suburbii. Una din modificările aduse este și redenumirea Întreprinderii Municipale „Buciumul” în Agenția Municipală pentru transport și turism.

Ion Ceban, consilier PSRM, a spus că socialiștii nu au obiecții la acest proiect, iar în continuare urmează să vadă cum acesta corelează cu bugetul național. Acesta a mai spus că este important începerea executării bugetului din luna ianuarie.

Ion Ciobanu, consilier PL, a remarcat că elanul cu care socialiștii își doresc aprobarea bugetului pare cel puțin suspect.

Cele mai mari cheltuieli din buget sunt de ordin social, peste 2,562 miliarde. Banii vor fi direcționați spre învățământ, cultură, ocrotirea sănătății și protecția socială.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE