Funcționarii municipali nu mai au dreptul să comunice direct cu jurnaliștii

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu a semnat o dispoziție prin care le-a interzis funcționarilor municipali să comunice cu jurnaliștii. Toate informațiile legate de administrația municipală vor fi transmise exclusiv prin Direcția relații publice a Primăriei, transmite IPN.

Despre existența unei asemenea dispoziții a anunțat, după ședința operativă de la Primărie, șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată. „Să nu vă supărați dacă nu o să vă răspund la telefon. Este dispoziția doamnei Radu”, a menționat șeful Direcției.

Silvia Radu a adus precizări în legătură cu depoziția semnată. „Ceea ce ține de comunicarea cu presa, ședințele operative vor continua să fie publice, așa cum au fost până acum. Dumneavoastră aveți acces să vorbiți cu absolut toți cei prezenți în sală. Dacă aveți nevoie să comunicați cu cineva, iată-l pe domnul Brânzaniuc (n.r. Vadim Brânzaniuc, șeful Direcției relații publice”, a spus Silvia Radu.

Silvia Radu a menționat că presa va putea comunica cu șefii de direcție, dar șeful Direcției relații publice trebuie să cunoască despre aceasta. Potrivit ei, dispoziția respectivă a fost emisă după un incident care a avut loc într-o grădiniță din capitală, iar șeful Direcției educație tineret și sport a convocat o conferință de presă „repejor” pentru a se justifica. „Acest lucru nu mi s-a părut corect, pentru că trebuie să existe o regulă internă care să presupună o comunicare cu presa”, a mai spus Silvia Radu. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.