Doi viceprimari noi

Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți viceprimari ai capitalei prin dispoziția primarului interimar. Totodată, Nistor Grozavu a semnat o declarație prin care a anunțat că se retrage din funcția de primar interimar. Interimatul funcției de primar general urmează să fie asigurat de către Silvia Radu, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, susținută până la ședința operativă de la Primărie, Nistor Grozavu a declarat că a acceptat să exercite interimatul funcției de primar general doar pentru a debloca activitatea Primăriei. „Primăria are nevoie în acest moment de o echipă completă de conducere, dar după ce am discutat cu mai mulți colegi din CMC, am înțeles că nu se va găsi voința politică necesară pentru a se ieși din această criză. Am luat decizia de a identifica doi candidați potriviți pe care să-i propun”, a notat edilul.

Potrivit lui, atât Silvia Radu, care cu siguranță va aduce modernizare și eficiență în managementul Primăriei, cât și Ruslan Codreanu, care are o experiență bogată în administrația publică, sunt persoane integre și bune profesioniste. „Deși sunt sigur că ambele candidaturi sunt agreate de majoritatea dintre colegii noștri din CMC, indiferent de culoarea politică, din păcate interesele politice și luptele între partide nu le permit să-și exercite liber votul și am ajuns la situația în care de două ori a fost exclusă de pe ordinea de zi nominalizarea celor două persoane la funcția de viceprimar”, a menționat Nistor Grozavu.

Silvia Radu este fost director al companiei Gas Natural Fenosa şi a candidat în 2016 la funcția de președinte al Republicii Moldova. Ruslan Codreanu este consilier municipal.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.