Tot mai multe accidente rutiere în Chișinău se produc pe trecerile de pietoni

Numărul accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni este în creștere, a comunicat, luni, șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, în cadrul ședinței operative de la Primărie. Potrivit vicecomisarului, o cauză ar fi lipsa limitatoarelor de viteză, transmite IPN.

Silviu Mușuc a precizat că nici măcar în preajma tuturor instituțiilor de învățământ nu sunt instalate limitatoare. Acestea sunt prezente doar la jumătate dintre instituții.

Din analiza accidentelor rutiere rezultă că majoritatea au loc pe parcursul zilei, când afară este suficientă lumină pentru ca pietonii să fie observați. De vină este viteza excesivă cu care se deplasează șoferii și nerespectarea distanței, spune  Silviu Mușuc. Comparativ cu anii trecuți, a crescut și numărul accidentelor în lanț.

Pe parcursul săptămânii trecute, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 38 de accidente rutiere, soldate cu 47 de persoane traumatizate şi o persoană decedată. În total au fost loviţi 14 pietoni – trei traversau strada neregulamentar, iar 11 au fost accidentați chiar pe trecerile de pietoni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.