Sezonul de încălzire începe în instituțiile de învățământ și în spitale

Sezonul de încălzire 2017-2018 începe în instituțiile de învățământ și în spitalele din municipiul Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată pe 6 octombrie de către primarul interimar. Totodată, edilul a dispus permiterea deschiderii sezonului de încălzire și pentru fondul locativ, la solicitarea locatarilor, transmite IPN.

La ședința operativă de la Primărie, Nistor Grozavu a solicitat ca prioritar să fie conectate la agentul termic grădinițele și spitalele pentru copii. „Aceasta este prioritatea numărul unu în momentul actual, în special clădirile care au pereții din beton armat, pentru că ele deja s-au răcit și chiar și reșourile electrice nu ajută”, a notat edilul.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat că au fost eliberate permise pentru 80% din blocurile locative, iar profilaxia și spălarea sistemelor inginerește este asigurată în proporție de peste 98%. Căldura poate fi conectată în fondul locativ în orice moment.

Potrivit furnizorului de căldură, momentan, la agent termic sunt conectate patru spitale, patru blocuri locative, 11 case particulare, o școală, o instituție de învățământ superior și 14 agenți economici. Pentru conectarea căldurii în sectorul locativ, gestionarul blocului trebuie să se adreseze cu o cerere la sediul teritorial al întreprinderii, în funcție de sector.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.