Referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă va costa aproape 9 milioane de lei

Organizarea și desfășurarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, va costa statul 8 910,64 mii lei. Comisia Electorală Centrală a aprobat marți, 26 septembrie, devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea plebiscitului, transmite IPN.

Potrivit CEC, hotărârea adoptată se înaintează Parlamentului și Guvernului în vederea asigurării mijloacelor financiare necesare.

Tot în ședința de marți, Comisia a acreditat primii observatori naționali în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor în unele localități din data de 19 noiembrie 2017.

Acum două săptămâni, Consiliul municipal Chișinău a stabilit data referendumului local de revocare din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă. Locuitorii capitalei și cei din suburbii vor fi așteptați la urne în data de 19 noiembrie. Decizia s-a luat cu 26 de voturi din totalul de 51 de consilieri.

Dorin Chirtoacă este prim-vicepreședinte al Partidului Liberal și este cercetat în cadrul unor dosare legate de corupție și trafic de influență. Acesta pledează nevinovat

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.